Kategorija 2: Komercijalista može da vas napusti, a internet?

Kada komercijalista jednom ostvari rezultate, praksa pokazuje da su oni tu, uglavnom samo dok je i on tu, u firmi. Komercijalisti često napuštajući firmu, posebno malu firmu, vode svoje klijente sa sobom ili makar neke od njih. S druge strane, koliko god da imate dobre odnose sa komercijalistom, želja za promenom kod ljudi koji su svaki dan izloženi tržištu je velika i teško da možete da je sprečite. Ponekad ne mora ništa posebno da se desi da biste se razišli sa komercijalistom u mišljenju i stavu, pa i u poslu.

Internet sajt vas, kao i društvena mreža, ako ste prema njima dobri, uglavnom neće napustiti, a i njihov izgled možete da promenite sa promenom trenda. Ovo posebno ide lako ukoliko ste mala firma ili preduzetnik koji na internetu gradi svoj nastup od početka ozbiljno. Teško da bi vam komercijalista baš dozvolio da mu vi menjate frizuru, zar ne?

Na kraju, ako dođe do toga da jednom prestanete da se bavite svojim komercijalistom, on će otići. Kada i ako prestanete da se bavite svojim sajtom, on će još relativno dugo da postoji i da opominje slučajne posetioce da vi možda još uvek obavljate svoju delatnost i da vas vredi pozvati. Uostalom, prodaja preko komercijaliste funkcioniše, baš kao što funkcioniše i prodaja preko interneta. Pitanje je samo koja funkcioniše koliko dugo.

Rezultat: 2:0 za internet!